brr name

gerb ukr

Головна/Наша діяльність/Матеріали відфільтровано за датою: П'ятниця, 01 грудня 2017

Матеріали відфільтровано за датою: П'ятниця, 01 грудня 2017

Про зміни при наданні відновлювального лікування застрахованим особам

Як відомо, з 1 серпня поточного року розпочав свою роботу Фонд соціального страхування України, основним завданням якого є реалізація державної політики у сфері соціального страхування працюючих громадян. Важливою функцією в діяльності робочих органів Фонду є надання соціальних послуг застрахованим особам, які сприяють відновленню їх працездатності у разі хвороби чи отримання травми. Як і раніше одним із основних напрямків є медична реабілітація застрахованих осіб в умовах відділень санаторних закладів України.
Але, починаючи з нового року, буде докорінно змінено весь механізм відбору та направлення хворих на реабілітаційне лікування, адже кошти повинні «ходити» за застрахованою особою. Такі зміни передбачені новим «Порядком відшкодування витрат за надані соціальні послуги з лікування застрахованих осіб та членів їх сімей після перенесених захворювань і травм у реабілітаційних відділеннях санаторно-курортних закладів за рахунок коштів Фонду соціального страхування України», затвердженим постановою правління Фонду соціального страхування України від 13 липня 2017 року №39, що набере чинності З 01.01.2018 року.
Відповідно до вищезазначеного Порядку, залежно від профілю захворювання, хворий самостійно прийматиме рішення в якому саме санаторно-курортному закладі проходити лікування. Перелік таких закладів, із зазначенням профілів реабілітаційного лікування, буде затверджено виконавчою дирекцією Фонду та оприлюднено на офіційному веб-сайті Фонду.
Застрахована особа матиме право на лікування в реабілітаційному відділенні санаторно-курортного закладу відповідно до медичних показань за рекомендацією лікуючого лікаря та за наявності висновку лікарсько-консультативної комісії лікувально-профілактичного закладу.
Термін лікування, який є необхідним для відновлення здоров’я та працездатності застрахованої особи, відповідно до профілю лікування та особливостей перебігу хвороби буде визначатися лікуючим лікарем та ЛКК, але не більше 24 днів. Особливістю послуги з реабілітаційного лікування є те, що вона надається для лікування застрахованої особи безкоштовно, за рахунок коштів Фонду, а направлення на доліковування в обраний самостійно санаторій проводиться безпосередньо зі стаціонарного відділення лікувального закладу із видачею листка непрацездатності.
На підставі узгодженої інформації щодо можливості та термінів заїзду між застрахованою особою, органом Фонду та санаторно-курортним закладом, буде укладатися тристоронній договір, який надаватиме право застрахованій особі за рахунок коштів Фонду отримати послугу з реабілітаційного лікування. Після закінчення курсу реабілітації, на підставі акту приймання-передачі, вартість послуг з харчування, проживання та лікування призначеного лікарем, в межах граничного розміру витрат, будуть відшкодовані Фондом санаторно-курортному закладу.
У 2018 році застраховані особи зможуть відновити своє здоров’я та пройти реабілітаційне лікування за такими профілями: нейрореабілітація, м’язово-скелетна реабілітація, кардіо-пульмонарна реабілітація, медико-психологічна реабілітація учасників АТО, реабілітація після оперативних втручань на органах зору, реабілітація при порушенні перебігу вагітності, інша (соматична) реабілітація, що включає: підгострий період після оперативних втручань на органах травлення; підгострий період після оперативних втручань на жіночих статевих органах, підгострий період після оперативних втручань на органах сечостатевої системи (оперативного та інструментального видалення каменів з нирок і сечових шляхів, ударно-хвильової літотрипсії).
Тож Козелецьке відділення Фонду соціального страхування України в Чернігівській області пропонує страхувальникам та застрахованим особам в наступному році скористатися своїм правом на послуги з відновлювального лікування за кошти Фонду за новим Порядком.
За більш детальною інформацією та консультаціями можна звертатися до робочих органів Фонду, а також безпосередньо до лікувальних закладів, що розташовані в Козелецькому та Бобровицькому районах.

Микола Гарбуз - начальник Козелецького
відділення управління виконавчої
дирекції Фонду соціального страхування
України в Чернігівській області

  • Опубліковано в Новини
Підписатися на цей канал RSS
DMC Firewall is a Joomla Security extension!