brr name

gerb ukr

Головна/Наша діяльність/Новини/Про виконання Тимчасового розпису доходів і видатків Козелецької дирекції за I півріччя 2016 року

Про виконання Тимчасового розпису доходів і видатків Козелецької дирекції за I півріччя 2016 року

  • Опубліковано в Новини

Протягом I півріччя 2016 року робота Козелецької міжрайонної виконавчої дирекції Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності була спрямована на забезпечення надання соціальних виплат та послуг застрахованим особам. Особлива увага приділялась виконанню запланованих показників Тимчасового розпису доходів і видатків, адже це є одним із головних складових забезпечення стабільності у нашій співпраці із страхувальниками.
Слід відмітити, що доходна частина Тимчасового розпису доходів і видатків дирекції виконана на 301,9% до запланованого і склала 45,6 тис. грн. Із них 38,2 тис. грн.- неправомірно витрачені кошти, 4,7 тис. грн. - господарські штрафи, 0,1 тис. грн. - адміністративні штрафи та 2,5 тис. грн. - інші надходження. Витратна частина склала 4872,1 тис. грн., що становить 96,0 % до запланованого.
Загальна сума нарахованих страхувальниками допомог, згідно зведеного звіту Ф 4-ФСС з ТВП (з урахуванням пільг постраждалим внаслідок Чорнобильської катастрофи) становить 4451,9 тис. грн., що на 14,4 % більше відповідного показника І півріччя 2015 року.
Страхувальниками подано до дирекції 1159 заяв-розрахунків на фінансування для надання матеріального забезпечення на загальну суму 4316,6 тис. грн. Профінансовано 4174,5 грн. або 96,7 % від замовлених асигнувань. Решту коштів страхувальники отримали в липні.
В структурі витрат найбільшу питому вагу, а це 63,7 %, займає допомога по тимчасовій непрацездатності (з урахуванням допомоги по догляду за хворими), сума якої складає 3102,0 тис. грн. Загальна кількість оплачених днів за звітний період склала 30169, що на 3,5% менше минулорічного показника.
На забезпечення виплат по вагітності і пологах було направлено кошти в обсязі 1321,0 тис. грн., або 86,8 % від запланованого, що в загальній сумі витрат становить 27,1 %.
Для виплати допомоги на поховання направлено 26,4 тис. грн., або 57,1 % до плану. У звітному періоді виплачено 12 допомог на поховання.
В умовах зростання показників захворюваності населення та, як наслідок, збільшення обсягів фінансових виплат по листках непрацездатності, дирекцією все більше уваги приділяється питанням дотримання діючого законодавства страхувальниками при нарахуванні та виплаті допомог за рахунок коштів Фонду. Як свідчить статистика, за результатами перевірок, кожне друге підприємство, установа чи організація має порушення. Спеціалістами дирекції проведено перевірки 62 страхувальників. Виявлено порушення та застосовано фінансові санкції до 33 страхувальників на суму 51,9 тис. грн. Найбільше порушень виявлено при розрахунках виплат по листках непрацездатності та використанні путівок на санаторно-курортне лікування.
Проводиться робота по упередженню неправомірного віднесення витрат по невиробничому травматизму і виявлення фактів приховування виробничого травматизму, а також по догляду за хворою дитиною або хворим членом сім’ї. Протягом звітного періоду було упереджено безпідставне віднесення витрат на рахунок коштів Фонду по 3 страхових випадках, пов’язаних з травматизмом, на загальну суму 3,1 тис. грн.
На контролі спеціалістів дирекції знаходяться й такі важливі напрямки роботи, як скорочення існуючої та недопущення утворення поточної заборгованості, як страхувальників, так і Фонду.

М.П. Гарбуз,
директор Козелецької міжрайонної
виконавчої дирекції Чернігівського
обласного відділення Фонду
.

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd