brr name

gerb ukr

Головна/Наша діяльність/Новини/Святкування 21-ї річниці Чернігівського земляцтва за участі Бобровицької делегації

Святкування 21-ї річниці Чернігівського земляцтва за участі Бобровицької делегації

  • Опубліковано в Новини

20 січня Товариство «Чернігівське земляцтво» за доброю традицією зібрало в столиці усіх вихідців із Придесення . Святкували 21-ї річницю утворення громадської організації. Делегацію Чернігівщини очолили голова обласної ради Ігор Вдовенко та перший заступник голови облдержадміністрації Леонід Сахневич. До участі в святкуванні долучилась і делегація з Бобровиччини, представником від районної ради був заступник голови районної ради Андрій Ткаченко
Учасники урочистостей мали змогу ознайомитись з міні-виставками провідних музеїв, творами народних майстрів Чернігівщини.
Розпочалися урочисті збори під акорди патріотичних пісень у виконанні лауреата Національної премії України ім. Тараса Шевченка, народного артиста України Василя Нечепи.
Присутні вшанували світлу пам'ять тих, хто поклав своє життя на вівтар боротьби за волю і незалежність рідного краю, хвилиною мовчання.
Свої яскраві музичні виступи гостям подарував хоровий колектив «Колорит» с. Нова Басань Бобровицького району.
З вітальним словом до земляків та щирою подякою за любов до рідного краю, небайдужість до проблем Сіверщини та усі добрі справи, спрямовані на процвітання рідної землі, виступив голова Товариства «Чернігівське земляцтво» Віктор Ткаченко.
Звертаючись до учасників заходу, Ігор Вдовенко зауважив, що шлях, пройдений Чернігівським земляцтвом з часу свого заснування, був періодом взаєморозуміння і єднання, чисельного та організаційного зміцнення одного із найпотужніших крайових товариств столиці.
Свій виступ голова обласної ради завершив словами із Кодексу честі «Чернігівського земляцтва», які наголошують на тому, що треба любити рідну землю і ніколи не забувати батьківський поріг.
Традиційно очільники обласної ради, облдержадміністрації та Товариства «Чернігівське земляцтво» урочисто підписали Угоду про співпрацю, тим самим засвідчивши своє прагнення і надалі поглиблювати тристоронню співпрацю для розв’язання актуальних питань економічного та соціально-культурного життя області, пропагування духовних надбань Сіверського краю.
Після цього тепле та дружнє спілкування земляків продовжилось у символічних куренях.

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd