brr name

gerb ukr

Головна/Наша діяльність/Новини/День пам’яті жертв голодомору в Україні

День пам’яті жертв голодомору в Україні

  • Опубліковано в Новини

24 листопада на пагорбі Слави біля пам’ятника жертвам голодомору 1932-1933 років проведено мітинг-реквієм за участі голови районної ради Володимира Ляховенка, заступника голови районної ради Андрія Ткаченка, заступника голови районної державної адміністрації Тетяни Ляшенко, голови Бобровицької міської об’єднаної територіальної громади Тетяни Ковчежнюк, працівників структурних підрозділів районної державної адміністрації, установ, організацій району, громадськості міста.
Про причини, наслідки та обставини Голодомору, визнаного Верховною Радою геноцидом українського народу, говорив голова районної ради Володимир Ляховенко.
Голодомор – не історична минувшина, а глибока демографічна і духовна рана, яка нестерпним болем пронизує пам'ять його очевидців. Це був розбій, свідомо спрямований на винищення українців. Людям, які вижили, ці роки запам’ятались на все життя.
Найжахливішим у трагедії голоду було те, що для нього не було об’єктивних причин.
Наш найсвятіший обов’язок сьогодні – зберегти пам'ять про всіх, хто не дожив, недолюбив, пам'ять про живих і ненароджених. Ніхто не має права про це забути. «Забути минуле - означає примиритися з його поверненням».
Пам’ять померлих вшановано хвилиною мовчання, запалено свічку скорботи.
Поминальну панахиду за жертвами геноциду Українського народу 1932-1933 років, голодоморів 1921-1922, 1946-1947 років провів благочинний Бобровицького округу УПЦКП отець Микола.
Після мітингу покладено квіти до пам’ятника жертвам голодомору 1932-1933 років.

Галерея зображень

Перегляд вбудованої галереї встановлений і включений на вашому сайті. Будь ласка, виключіть його в першу чергу, для того, щоб мати можливість використовувати більш просунутий Simple Image Gallery Pro.:
https://bobr-rrada.gov.ua/nasha-diialnist/novyny/item/608-den-pamiati-zhertv-holodomoru-v-ukraini#sigProId38c8f6b508
Our website is protected by DMC Firewall!