brr name

gerb ukr

Головна/Наша діяльність/Новини/Порядок розрахунку листка непрацездатності при переведенні працівника на нове місце роботи

Порядок розрахунку листка непрацездатності при переведенні працівника на нове місце роботи

  • Опубліковано в Новини

У разі переведення працівника на роботу на інше підприємство грошова компенсація за не використані ним дні щорічних відпусток за його бажанням повинна бути перерахована на рахунок підприємства, на яке перейшов працівник (ст. 24 Закону України «Про відпустки»).

При цьому, нарахування та сплата єдиного внеску відбувається на попередньому місці роботи, а відповідно, відображається у звіті про суми нарахованої заробітної плати (доходу, грошового забезпечення, допомоги, компенсації) застрахованих осіб та суми нарахованого єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, що подаються до Державної фіскальної служби.

Пунктом 25 Порядку обчислення середньої заробітної плати (доходу, грошового забезпечення) для розрахунку виплат за загальнообов’язковим державним соціальним страхуванням (далі – Порядок №1266), передбачено, що розрахунковим періодом, за який обчислюється середня заробітна плата для призначення допомоги по тимчасовій непрацездатності (вагітності та пологах), є 12 календарних місяців перебування у трудових відносинах (з першого до першого числа) за останнім основним місцем роботи застрахованої особи, що передують місяцю, в якому настав страховий випадок.

З урахуванням норм п. 32 Порядку №1266 середня заробітна плата обчислюється роботодавцями на підставі відомостей, що включаються до звіту з ЄСВ.

Таким чином, для розрахунку допомоги по тимчасовій непрацездатності в період перебування у трудових відносинах за новим місцем роботи сума даної компенсації не враховується, але дні щорічної відпустки не виключаються з розрахункового періоду.

Козелецька міжрайонна виконавча
дирекція обласного відділення
Фонду соціального страхування з
тимчасової втрати працездатності

Our website is protected by DMC Firewall!