brr name

gerb ukr

Головна/Наша діяльність/Новини/Забезпечуємо соціальну підтримку працюючих

Забезпечуємо соціальну підтримку працюючих

  • Опубліковано в Новини

Щорічно, в першу неділю листопада, відзначається День працівника соціальної сфери, на плечі яких покладене одне з найважливіших і відповідальніших завдань - державна підтримка і соціальний захист громадян.
В системі соціального захисту населення значну роль відіграє Фонд соціального страхування з тимчасової втрати працездатності (далі-Фонд), діяльність якого безпосередньо пов’язана із розв’язанням важливих проблем у житті людини. Свій професійний досвід і вміння працівники Фонду зосереджують на тому, аби застраховані особи регулярно і в повному обсязі отримували матеріальне забезпечення та соціальні послуги. А це – виплата допомог по тимчасовій втраті працездатності, по догляду за хворими, по вагітності та пологах, на поховання, а також зміцнення здоров’я працюючих шляхом отримання відновлювального лікування в реабілітаційних відділеннях санаторно-курортних закладів.
У цьому році Козелецькій міжрайонній виконавчій дирекції обласного відділення Фонду виповнюється 15 років з початку діяльності. Весь цей час головним пріоритетом у її діяльності було своєчасне і в повному обсязі забезпечення державними соціальними гарантіями людей праці та членів їх родин.
Про це свідчать і результати роботи дирекції за 9 місяців поточного року.
Доходна частина Тимчасового кошторису дирекції виконана на більш ніж на 300% до запланованого і склала 72,2 тис. грн.
Як і в попередні роки, витратну частину кошторису, а це 6,7 млн. грн., було спрямовано на соціальний захист застрахованих осіб та членів їх родин. Зокрема, на виплату допомоги по тимчасовій непрацездатності витрачено 4,6 млн. грн., по догляду за хворою дитиною - 0,2 млн. грн., 2,0 млн. грн. на допомоги по вагітності та пологах, на поховання - 39,6 тис. грн.
В цілому, за 9 місяців застрахованим особам оплачено з причин тимчасової непрацездатності 72110 днів по 4405 листках непрацездатності. Кожна застрахована особа, яка по причині захворювання перебувала на лікарняних, повинна відчути гарантований державний захист, тому питання своєчасності подання заяв-розрахунків на фінансування знаходиться на особливому контролі.
Для надання матеріального забезпечення опрацьовано 1687 заяв-розрахунків страхувальників, фінансування по яких здійснено в повному обсязі та у встановлені строки.
Спеціалісти дирекції у тісній взаємодії з підпорядкованими територіальними лікувально-профілактичними закладами, спрямовують всі свої зусилля на забезпечення працюючих путівками до реабілітаційних відділень оздоровниць України. З початку року зміцнили своє здоров’я 17 працівників, отримавши відновлювальне лікування завдяки коштам Фонду. Аби трудівники, які втратили працездатність, повернулися до роботи, використано майже 173,5 тис. грн. Додам, що на відновлювальне лікування після оперативних втручань на органах травлення, гострих церебральних порушень та інфаркту міокарда, операцій на серці та магістральних судинах, порушень обміну речовин приймають провідні курорти України - Трускавець, Моршин, Миргород, Хмільник та санаторій імені Пирогова у м. Одеса , "Жовтень" Київської області, «Славутич» Дніпропетровської області. Особливістю лікування в реабілітаційних відділеннях є те, що путівки до них, закуплені за кошти Фонду, безкоштовно видаються застрахованим особам територіальними лікувально-профілактичними закладами за рішенням відбіркової комісії та за наявності медичних показань. Причому, на весь термін перебування в оздоровниці, видається листок непрацездатності.
Підсумовуючи результати роботи, зазначу, що соціальна сфера стає все ближчою до людини, все повніше задовольняє її потреби.
З нагоди свята сердечно вітаю та бажаю колегам успіхів і натхнення у відповідальній та благородній справі. Міцного здоров’я, миру, щастя, добра і злагоди вам і вашим родинам. Хай найвищою нагородою для вас завжди буде людська шана і подяка.

Микола Гарбуз, директор Козелецької міжрайонної
виконавчої дирекції обласного відділення Фонду

DMC Firewall is a Joomla Security extension!