brr name

gerb ukr

Головна/Наша діяльність/Новини/Матеріали відфільтровано за датою: Четвер, 26 квітня 2018

Матеріали відфільтровано за датою: Четвер, 26 квітня 2018

Мітинг-реквієм Чорнобильської катастрофи

26 квітня 2018 року в районному центрі відбулись заходи, приурочені 32-й річниці аварії на Чорнобильській атомній електростанції. На пагорбі Слави біля пам’ятного знака чорнобильцям було проведено мітинг-реквієм «А душа людська пам’ятатиме Вас».
Ведуча заходу, начальник відділу культури та туризму, Марія Герасименко повідомила: « 26 квітня 1986 року о 01 годині 23 хвилини 44 секунди за київським часом сталася найбільша техногенна аварія в історії людства. З різницею у 2 секунди відбулись два вибухи на четвертому реакторі Чорнобильської АЕС. В результаті цих вибухів сумарна радіація ізотопів, викинутих в повітря, склала 50 мільйонів кюрі, що в 30-40 разів більше, ніж при вибуху ядерної бомби в Хіросімі в 1945 році. Лише наступного дня було повідомлено, що мала місце аварія на Чорнобильській АЕС. Від вибуху та при гасінні пожежі, що тривала близько 10 днів, загинув 31 чоловік і більше 200 було госпіталізовано…»
До присутніх на мітингу ліквідаторів та представників громадськості зі словами вдячності за мужність та героїзм, звернулись голова райдержадміністрації Василь Кучерина, міський голова Тетяна Ковчежнюк та голова районної спілки чорнобильців Петро Омеляшко.
Хвилиною мовчання було вшановано пам’ять про загиблих та померлих ліквідаторів під час приборкання пожежі на Чорнобильській АЕС.
Настоятель Свято-Успенського храму провів поминальну літургію, після якої всі присутні поклали квіти до пам’ятного знаку ліквідаторам аварії на ЧАЕС.
По закінченню мітингу ліквідаторів було запрошено до центральної районної бібліотеки на перегляд тематичного фільму.

  • Опубліковано в Новини
Підписатися на цей канал RSS
DMC Firewall is a Joomla Security extension!